Leer onderhouden en beschadigd leer herstellen 

Leer als materiaal voor het interieur van je auto kan prachtig zijn. Maar om het lang mooi te houden zul je het regelmatig moeten behandelen. Leer onderhouden is niet moeilijk, je zult echter wel moeten weten wat je doet. Daarnaast is het belangrijk dat je de juiste producten gebruikt om het leer in de auto te reinigen, te onderhouden en te herstellen. Om je te helpen met het onderhoud van het interieur van je auto hebben we een handleiding opgesteld. Hier vind je allerlei handige tips en advies over hoe je lederen bekleding het langst mooi kunt houden. 


Factoren die schadelijk zijn voor het leer 

Leer is een natuurlijk product en is onderhevig aan omgevingsfactoren. Van zichzelf heeft leder een rijke, natuurlijke glans. Wanneer die verdwijnt, dan verliest het leder ook zijn uitstraling. En daarvoor heb je juist voor lederen bekleding in je auto gekozen. Goed onderhoud van leder is daarom cruciaal. Verweerd leer wordt dof. En ook kleine beschadigingen en krasjes hebben een negatief effect op de uitstraling van het interieur van je auto. 

Zonlicht is schadelijk voor leren bekleding 

Het is bekend dat zonlicht het leer aantast. Voor het interieur van je auto kan dat een probleem zijn. Want niet iedereen is altijd in staat om hun auto in de schaduw te parkeren. Zonlicht en uv-straling drogen het leer uit. Hierdoor wordt het minder soepel en de mooie, diepe glans die leer van nature heeft verdwijnt. Leer met vale kleuren en een doffe uitstraling ziet er niet mooi uit. Probeer je auto wanneer dat mogelijk is in de schaduw te parkeren. 

Vuil dat schadelijk is voor leer 

Stof, zand en ander vuil is ook schadelijk voor leren bekleding. Zand kan gaan schuren waardoor er krasjes op de buitenste laag ontstaan. Ook zijn lichaamsvetten schadelijk voor het leer. De zachtheid van het leer kan snel verloren gaan en dat gaat ook direct ten kost van de artistieke waarde. 

Reinig je leren interieur regelmatig 

De eerste stap in het onderhoud van leder is het regelmatig schoonmaken. Dat doe je in eerste instantie gewoon met een stofzuiger. Hiermee haal je stof en zand van de bekleding. Daarmee voorkom je dat die de kans krijgen om het leer aan te tasten. Leer is een natuurlijk en bijzonder product. Agressieve zeep gebruiken is geen goed idee. Daarmee is de kans groot dat je het leer in je auto beschadigd. Een specialistisch product om het leder te reinigen is de beste optie. Bij RH Cleaning Products verkopen we een unieke formule waarmee je ook meteen de rest van het interieur van je auto kan reinigen. Malco Leather & Plastic cleaner verwijdert vuil tot diep in de poriën van het leer. En dat terwijl het materiaal zelf niet wordt aangetast. Je kunt dit middel het beste gebruiken in combinatie met een microvezeldoek. Dankzij de spray die op de fles zit, kun je het product ook nog eens erg makkelijk aanbrengen. 

Een uitstekend middel om leer in je auto schoon te maken 

Leer conditioner voor stralend leder 

Het reinigen is slechts de eerste stap. Want er zijn ook producten die het leer kunnen voeden. Dit zorgt meteen voor een beschermende laag zodat het leer langer mooi blijft. Bij RH Cleaning Products verkopen we een krachtige formule die beschadigd leer weer kan laten stralen. Verweerd en uitgedroogd leer ziet er levenloos uit. Met Malco Leather Conditioner kun je het leder weer helemaal herstellen. Het materiaal wordt weer zacht en krijgt de natuurlijke glans terug. Alle producten van Malco zijn het resultaat van jarenlang onderzoek en het perfectioneren van een werkende formule. Leer is een schitterend materiaal. Zolang je het regelmatig onderhoud kun je er vele jaren van genieten.

De beste conditioner voor je lederen bekleding