Filters

Polijstmiddelen

Professionele Polijstmiddelen om Zelf je Auto te Polijsten

Een polijstmiddel kan gebruikt worden om de laklaag van je auto te herstellen en deze de originele glans terug te geven. Als je van plan bent om je auto te polijsten dan is het verstandig om dat te doen met een polijstmiddel van een betrouwbaar merk. Het polijsten van je auto moet namelijk nauwkeurig gebeuren als je niet meer kwaad dan goed wilt doen. 

Kijk hier voor onze uitgebreide handleiding voor het zelf polijsten van je auto.

Verwijder krassen en beschadigingen uit je autolak

Het doel van een polijstbeurt is om krassen en beschadigingen uit de lak van je auto te halen. Er zijn verschillende soorten polijstmiddel en het is ook belangrijk dat je het juiste type middel gebruikt voor het doel dat jij voor ogen hebt voor je autolak. Grove polijstmiddelen zijn in staat om diepere krassen en andere grove beschadigingen uit de lak van je auto te poetsen. Fijnere middelen zijn bedoeld om kleine en lichte krasjes te verwijderen en swirls uit de lak van je auto te krijgen. Met de polijstproducten op deze pagina ben je in staat om zelf krassen en beschadigingen te verwijderen en je auto vakkundig te polijsten. Verweerde autolak wordt hersteld en je auto ziet er weer als nieuw uit. 

Grove polijstmiddelen en fijne finishers

Na het polijsten van je auto doe je er goed aan om hem na te bewerken met een fijn polijstmiddel, zogenaamde finishers, voor een optimaal resultaat. Op deze pagina kun je een breed scala aan polijstmiddelen vinden. Deze zijn allemaal van gerenommeerde merken en leveren uitstekende resultaten voor het lakwerk van je auto of motor. Voor zowel grove polijstmiddelen als fijne finishers wordt bij het polijsten en poetsen een machine ingezet. Professionele polijstmachines kun je uiteraard ook bestellen via onderhoudsspecialist RH Cleaning Products.

Het verschil tussen polijsten en poetsen

Polijsten heeft een andere betekenis en een ander doel dan het poetsen van je auto. Als je doel is om krassen uit de lak van je auto te verwijderen dan moet je polijsten. Poetsen is een behandeling waarbij je vooral de glans van de lak en je auto wilt herstellen of verbeteren. Veel mensen laten hun auto in een garage polijsten. Maar je kunt het ook gewoon zelf doen. Het zelf polijsten van een auto is een stuk goedkoper dan het inhuren van een professional. Door gebruik te maken van goede polijstmiddelen maak je het jezelf een stuk gemakkelijker. Zelfs diepe krassen kun je uit de lak van je auto verwijderen met de professionele polishers die op deze pagina staan. 

Wat de p-waarde van een polijstmiddel betekend

Aan de grofheid van een schuurmiddel is een p-waarde verbonden. Die staat voor de diameter van de korrels van een schuurmiddel. Hoe lager de p-waarde is, des te grover is het schuurmiddel. Dat komt omdat de p-waarde de reciproque, oftewel het omgekeerde, van de diameter van de korrels is. Een p-waarde van 1000 betekent daarom dat het schuurmiddel korrels heeft met een diameter van 0.001 inch. Een lagere p-waarde staat dus voor een grover schuurmiddel. Bij de lak van een auto wordt de p-waarde ook vaak gebruikt om de grofheid of diepte van een beschadiging aan te geven. Die waarde komt overeen met de p-waarde van het polijstmiddel dat je nodig hebt om dergelijke krassen en beschadigingen te verwijderen. 

Compounds en Finishers

Voor het grove polijstwerk heb je compounds nodig. Dat zijn polijstmiddelen die erg makkelijk en diep snijden. Heavy duty compounds beginnen vanaf p 800 en lopen door tot ongeveer p 1500. Een dergelijke polijstbeurt zal in veel gevallen nog nabewerkt moeten worden met een fijner polijstmiddel. Dat doe je om de lak van je auto of boot egaal te krijgen en een mooie glans te geven. Fijnere polijstmiddelen hebben een p-waarde van p 1500 en hoger. Deze kunnen oplopen tot p 3000. Dat zijn over het algemeen finishers om de lak van een auto af te werken en mooi te maken.

Product filters

0 resultaat

Merk

Meer